Hi followers ;)

Saturday, October 3, 2020

Multifunction Exercise Jogging Foldable Treadmill Running Gym Brand Jican

Salam kawan-kawan,

Apa khabar semua, sekarang ni kita dapat laporan melalui graft peningkatan kes covid. Walaupn PM suh bertenang dan jangan panik, namun,  ummi tetap panik dengan mengamalkn precaution yang sepatutnya. Seperti elakkan tempat yg crowded, pakai mask, sentiasa basuh tangan dan sebagainya. 

Malah kalau boleh nak beriadah pun dekat rumah..hahaha.. Tapi bukan sebab covid je nak elakkan beriadah dekat rumah tapi sebab malas pun ada nak ke taman berjogging. Lalu Ummi ada terfikir nak beli alat untuk bersukan di rumah. Asalnya nak beli threadmill elektrik yang paling murah berharga dalam rm600 di shoppee tapi ada plak komen mesin cepat panas lepas guna lama. Trus down. Lalu Ummi beli yang manual punya 3 in 1 exercise. hehehe. 

Walaupun mesin nya takdelah gah sangat mcm elektrik threadmill tapi seronok jugak berjalan atas benda tu. Worth dengan harga nya yang hanya RM255+RM30 (pos)..Lepas ummi beli ni, macam terfikir nasib baik beli yang manual, tidaklah berat nak angkat naik tingkat 3.. memandangkan rumah ummi tiada lif..orang hantar pun tidak sudi nak tolong bawak naik atas. hihi. Gambar dekat bawah.

Threadmill untuk jalan, lari ataupun briskly walk. Benda ni manual tak perlu elektrik

Ni dia punya rekod ape tak tahu..sebab tulisan cina. Manual pun bahasa cina. Kalau ada sahabat dalam ni yang faham tolong Ummi translate. ๐Ÿ™

Ni getah untuk senaman tangan

Sekali dengan alat ni dia bagi skali disc ni untuk pusing pinggang.

Dia ada bagi pengikat perut. Threadmill manual ni agak licin, jadi kena berhati2 ya.hehe..Ummi buat begini baru rasa tegap nak berlari atas ni. baru selesa. Sambil-sambil berlari tengok permandangan luar tingkap.

Lepas exercise boleh lipat dan simpan.

Bawah link shopee tempat ummi beli. Boleh tengok banyak lagi review orang lain.hihihh.
Eh harga pn cam dah murah jadi rm245 pulak. Masa ummi beli RM255.

Sampai sini sahaja. Sekian terima kasih kerana sudi membaca coretan ummi ๐Ÿ˜‰

38 comments:

  1. Dulu pernah guna jugak threadmill jenis manual ni.. beli second hand, best dan semangat nak guna tu sekejap je.. last2 jual balik online hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ๐Ÿ˜‚ adui aiman..jual kat akak la lain kali..hihuhhi..skrg wfh sb tu suke nt bosan berlari atas tu.kiki

      Delete
  2. bestnya ada kat rumah tak yah keluar jogging dah kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..nk klua pn mls hihi.ada ni sng..anak pn suke..

      Delete
  3. Nasib baik boleh lipat lepas guna.
    Hehe tidak rajin hendak bersenam atas altan. Saya suka jalan-jalan keliling rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula na..rumah ummi bukan besar sgt .. mmg klu nk bli ape2 mmg kne cr yg boleh lipat..hihi.. ummi segan nk klua jalan2 kt luar..xde kawan๐Ÿ˜‚

      Delete
  4. ada juga threadmil ni kat rumah tapi masih malas nak exercise..haha

    ReplyDelete
  5. Dulu beli treadmill tapi dua kali pakai saja... teruk betul kan, angan2 tinggi nak bersenam, benda dah ada depan mata disia-siakan saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak excercise ,mmg kne ada semangat..semoga semngt bersenam tu datang kepada Amiee..hehehe

      Delete
  6. Pernah beli treadmill dan sampai skrg masih ada..tapi tak rajin pula nak exercise hehehe

    ReplyDelete
  7. bestnyaaaa!! ada treadmill dekat uma.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tula atiee best jugak..nt kalau ade money lebih nak beli benda lain utk indoor.

      Delete
  8. Berangan jugak nak beli.. Tapi takut nanti lepas beli tak guna.. Last2 pendam aje perasaan nak beli.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kalau kerja mmg xsempat..ni ummi masih wfh tu smgt jugak.. ummi beli pn yg murah je..sb takot xgune rugi plakkn.hehehe..tp setakat ni mmg guna hari2.

      Delete
  9. waa bestnye.... teringin nak ada tapi ruang bilik terhad. huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ruang bilik terhad susah jugak..hehhe...xpe.. boleh cari alat excercise yg xguna ruang besar

      Delete
  10. Bagus la senang nak simpan.. murah Kan Beli kat shopee.. mama pun Ada Beli tapi jenis lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah kak. hehe... tula beli shoppe boleh compare harga tu boleh murah tu,,hehhee

      Delete
    2. Tengok ni terasa MCM nk Beli plak

      Delete
  11. murah sangat ni. Sisyat pun teringin nak ada 1 benda ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli murah dlu sisyat... kalau selalu guna baru upgrade.. hehehe..

      Delete
  12. bestnya ada threadmill kt umah sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best shima.. bila2 pn boleh berlari atas tu..tambah org pempuan lepas siap2 kemas umah masak.boleh da start workout...hehehe

      Delete
  13. Waah...bagus ummi semangat!

    Untuk bahasa tu, ummi boleh guna apps google translate. Dia mcm scan, halakan je camera hp kat tulisan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha a la kak ujie.. hebak kak ujie...sy da try bolee...skrg da tau maksud2 nye..hehe

      Delete
  14. nanti makin slim la ummi. selamat mengeluarkan peluh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah mudahan... hahah...nk jogging kat lua malas.. beli alat senaman ni laju sikit

      Delete
  15. Bestnya..tak payah jogging kat luar

    ReplyDelete
    Replies
    1. bener cg bada... kadang semangat dah ada , nk jogging lua mls lak..baik beli alat senaman dalam umah anak pn join beersenam

      Delete
  16. Best ni ada multifunction exeercise. Dah ada tu memang kena rajin selalu lah exercise cerita dia kan :)

    ReplyDelete
  17. Numpang promo ya Admin^^
    ajoqq^^cc
    mau dapat penghasil4n dengan cara lebih mudah....
    mari segera bergabung dengan kami.....
    di ajopk.biz...^_~3:23 PM 15-Sep-20
    segera di add Whatshapp : +855969190856

    ReplyDelete