Hi followers ;)

Wednesday, September 23, 2020

Dapat panggilan 123

Salam kawan-kawan,

Bulan lepas ummi dapat panggilan bernombor 123. nasib baik 123 kalau abc acane.. heheh..


Ummi takda lah nak angkat sebab slalu nombor pelik-pelik ni scammer. Ummi rasa dekat 5 kali (hari lain2) jugak nombor ni call. Kali ke 5 ummi angkat sebab da search dekat internet nombo 123 dari mana pastu kalau scammer xkn call banyk kali kn . Rupanya dari Maxis.. Tak baikkn buruk sangka..hehehe.. 

Maxis call sebab nak offer pakej pospaid. Sebab melalui data diorg everymonth ummi topup rm30-rm50 lepas tu langgan internet rm20/rm30 perbulan. Bijak nye diorang nak buat sale kan.. kaji data org ehehe.. Ummi rasa kawan-kawan blogger sekalian mesti rata-rata pakai line kn.. dah tak payah pikir hal topup. 

Berbalik pada issue Maxis tadi, customer service terangkn pakej pospaid rm40/bulan termasuk 1GB youtube 7GB utk searching. Call dalam Malaysia percuma.. Di bawah ni ada gambar kerangka pakej. Masa call juga ummi setuju nak tukar dari prepaid kepada postpaid sebab rasa macam lg bnyk benefit utk ummi sebagai pengguna dan dengan usia yang makin meningkat ni kadang terlupa nak topup.


So every month bayar melalui apps hotlink postpaid. Ummi baru sebulan guna postpaid.

Nikmat juga rupanya pakai postpaid.. Mekacih Maxis

Sekian terima kasih kerana membaca coretan ummi 😉


25 comments:

  1. betul,lebih mudah & jimat guna postpaid..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul nohas.. jimat setakat sbln guna... xperlu pikir nak topup..heheh

      Delete
  2. Hehe saya masih guna prabayar. Entah tiada komitmen.
    Kalau guna selalu dan konsisten boleh guna pasca bayar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul NA... ummi pn suke prabayar sb xde over usage.. tp lately slalu sgt lupa nak topup.. kebetulan ade lak maxis tawar harga macam ummi topup bulan2 slalu bulan2 topup 30-50 jugak..heheh

      Delete
  3. hehehehe gigiih budak maxis tu call yek, nasibla berjaya dapat pelanggan... dana dah lama pakai postpaid kak memang memudahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. agakny die nampak potential customer kot.. tu gigih..itula dana.. mudah.. budak tu siap btau kalau xsempat topup line masih ade tp slow siikit..xde charge tambahan kecuali call oversiap ataupn bebas tol..

      Delete
  4. Cheq tetap setia dengan prepaid celcom hihi..😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.. cik sue ummi pn akan setia pada prepaid kalau dorg xkenalkn pakej murah.. hehehe... prepaid mudah..dan boleh bajet penggunaakn kn..hehe

      Delete
  5. dulu2 guna postpaid tp skrg dah tukar ke prepaid sbb lebih jimat...byr rm40 je sebulan prepaid digi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh jimat tula abam kie.. ummi pn kalau postpaid ni ade charge tersembungi ummi nak tukar prepaid balik.. hehehe

      Delete
  6. pakai umobile skrg tapi ya Allah teruknya servis :( maybe patut tukar ke maxis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi dulu pernah gak gune broadband umobile.. laju atie.. tp kalau balik kg xde line.. maybe coverage die xmeluas..tp kalau ade line mmg lajju... haha... maxis okay so far ummi gune kalau balik kg pn ok..

      Delete
  7. saya pakai maxis jugak tapi prepaid aje hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ummi ingt ramai tukar postpaid da..heheh.. tula kalau postpaid ni buat hal ummi nak tukar prepaid balik..hehehe.. prepaid mmg jimat..tp sb faktor usia..heheh..kang lupe nak topup xleh cal n wasap

      Delete
  8. takut nak pakai postpaid sbb takut terlebih guna data. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a a dlu ummi pikir cm tu gak ejulz..tp yg ummi ambik ni fixed price... die akan kenakan charge tmbhn kalau kita buat call kt oversea atau bebas tol.. kalau call no biasa /msj xde charge...yg ni kne carefull la jugak hehe.takot tercalll ke.haha

      Delete
  9. Dah tukar ke postpaid jgk. Sebab ada unlimited call tapi x selalu call pun 😅😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul shima unlimited ..kene pilih yg memudakn kire sebagai pelanggan.. ummi byr bil guna apps..so xyah bukak webbsite bank da..hehe

      Delete
  10. Ohh ingatkan apa tadi. Rupanya maxis. Masih setia guna prepaid sebab stay rumah je dah ada wifi. Kalau keluar je baru subscribe data.

    ReplyDelete
  11. 123..memang fikir banyak kali nak jawab, pelik je nombor dia..hehe

    Akak pun tak ingat bila last guna prepaid. Umur meningkat macam akak ni memang mudah guna postpaid. Bukan guna untuk call sangat pun, tapi lebih kepada nak data internet yang cukup untuk blogging dan buat jualan online.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. kan nombor pelik.. itulah kak sb nk guna data..nt klu g mane2 xde la susah nk mencr topup..

      Delete
  12. takot scammer..nasib la bukan..wah dah guna postpaid..best kan..saya guna xox, data unlimited..seronok..nak blogging pon best

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh AD mesti cekap blogging gune nfon ye...tp ummi xreti nak berblogging guna handfon sb kecik sgt screen..bnyk data die bg AD mmg berbaloi kalau boleh berblog...

      Delete
  13. Mama install Truecaller senang nak cam.panggilanndari.mana

    ReplyDelete