Hi followers ;)

Saturday, April 4, 2020

Aktiviti bersama anak sempena Perintah Kawalan Pergerakan 2

Salam semua.

Entri ini adalah sambungan entri
Aktiviti bersama anak sempena Perintah Kawalan Pergerakan 

Apa anak-anak buat masa cuti PKP? Bila cuti tak boleh klua kita mak ayah pn ligat fikir nak buat aktiviti untuk anak-anak. Takkan nak main handphone sahaja..

Faiz ni jenis addicted sikit kalau bab  handphone. Kalau die mintak memang sebolehnya taknak bagi sebab kalau bagi nanti lain macam perangai. Nak pujuk stop main handphone memang berdrama. Tapi sometime ummi bagi jugak kalau memang tak boleh spend masa eg. ada meeting +huband kerja. Kalau hari biasa limit kepada 1 jam sahaja atau no handphone.

Untuk minggu lepas aktiviti yang Ummi buat adalah

1) Tugasan melipat kain



2) Memanah

 

3) Bermain bola

Walaupun space rumah tak berapa nak besar. Tapi asal takde barang berkaca ummi on je dia main dalam rumah.hehe

4) Mengenal bentuk

5) Origami

Faiz minat plants and zombie. So ummi search plants and zombie papercraft. Link di bawah gambar.


6) Membentuk huruf menggunakan biji koci
Terima kasih kerana membaca ;)

9 comments:

  1. Kreatif Ummi cari untuk aktiviti anak-anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. cmtulah Na.. anak2 kang xbuat aktiviti diorg stress .heheh

      Delete
  2. Terbaik ummi..pelbagaikan aktiviti.
    Papercraft tu menarik sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.terima kasih kak ujie.. 2 papercraft tu amik masa sehari nak siap..haha lenghuh tgn

      Delete
  3. Terbaik mmberi inspirasi serta mngerat silaturahim keluarga...done cikguzim fllow blog ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasihh cikgu zim..nt ummi follow cikgu balik

      Delete
  4. Lipat kain beramai-ramai mmg seronok..kalau sorang2 rasa lemau je...

    Kreatif..memanah πŸ‘

    ReplyDelete
  5. Menarik. Saya pun nak buat juga untuk anaklah. Jemput follow. =)

    ReplyDelete
  6. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami
    ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    ReplyDelete