Hi followers ;)

Saturday, February 22, 2020

Grolier Home Learning Programme

Salam sahabat-sahabat,

Zaman sekarang banyak home learning programme kan. Home learning programme ni biasa nya orang-orang yang mengkaji teknik-teknik untuk pengajaran dan pembelajaran dengan mudah. Selalunya program sebegini agak membantu mengikut kesesuaian orang yang belajar. Diorang ni ada produk dan tool sendiri kalau kita beli barangan.

Promote

Hehe. Ummi bukanlah orang yang menjual bahan-bahan nya. Tapi saja nak kongsi dengan kawan-kawan. Kejadiannya di Tesco Shah Alam Faiz baru umur setahun, tetibe ada promoter duk promote ttg Grolier. Bukak booth di Tesco Shah Alam. Pung pang pung pang. Sudahnya tersign. haha. Almaklumlah promoter nya pun jenis pandai bercakap sampai Ummi terpengaruh. Grolier ni kalau nak ikotkan mahal jugak sebab harganya dekat 3k. Die bagi option untuk bayar bulanan. So Ummi ambik yang bayar bulan-bulan RM105 selama 2 tahun. Udah macam beli motorkan kena bayar bulan-bulan. Bila fikir-fikir  balik macam wow. Mahalnya. 

Barangan Produk Glorier

Grolier talking pen

Groler drawing book

Grolier fun thinker

Grolier morphun

rak percuma

dapat statement bayaran bulanan lepas bayaran selesai.
Ummi is legaaa
Pros and cons

Cons:
Cons dulu. Sepanjang beli benda ni Ummi rasa berat jugak sebab ada komitmen bulananan. hahaha.Kalau time mak/ayah malas memang xbukak pun benda-benda ni. Di gunakan ketika rajin. Ada masa faiz cepat bosan jugak dengan buku-buku ni. So memang kena stop then bukak lepas lame tak guna buku-buku ni. So bukan daily use lah. Apa kita expect dengan budak2 kan..hehe.. bukan senang nak fokus.

Pros:
Carilah kat kedai memang tak jumpe benda-benda ni. Morphun ni faiz paling suka dia ala-ala lego. Kalau time malas nak layan dia, dia boleh main sorang-sorang morphun ni. Sekarang 5 tahun mmg xbeli lego lain dah.. setia dengan morphun. Perasaan berbaloi tu ada dengan morphun.

Kesimpulan

Lepas beli ni kadang-kadang ada beberapa kali seller dari grolier bukak booth dekat shopping complex dan offer untuk tambah produk die. Sebab produk dia ada ensiklopedia lah, tab lah.hehehe . So far bagi Ummi cukuplah kot.hahaha..sebab sekarang masa dengan dia pn da limit di rumah dia da start belajar di tadika. Malam nak fokus mengaji dan hafazan. Biarlah nak keluar duit untuk bayar yuran tadika die + kelas berenang pulak.. hehehe.. Nak buku lagi kite pergi library Tun Uda je.. no more beli benda mahal camni. 


MORPHUN
Oklah. 

Sekian dari ummi. ;)

18 comments:

  1. Wah RM2000. Mahal tu. Tapi untuk mudah faham dan bermanfaat tiada salah. Saya pun masa kecil abah beli koleksi Sesame Streets. Mahal juga(baru tahu bila dah besar).
    Apapun moga ada pahala pengorbanan Puan Nurasyiqin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal kan na... tula abah na pn bgs.hehe.semoga pengorbanan semua mak ayah terjamin

      Delete
  2. Pelaburan utk anak..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  3. berbaloi kalau mak ayah sempat melayan anak2 buat kerja. un beli noddy ,,senang hehehe pasang je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooyeke umminani.kan kalau ada alat alat ni mebnatu juga.kalau xhabis khatam yg ada ni.. ummi rasa ralat jugak nak tambah heheh

      Delete
  4. wahhh.. best.. nak belikan utk insyirah nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ejulz.. hehe.. tp tula kena ejulz kena rajin..

      Delete
  5. semakin mudah dgn ada benda ni.. memudahkan anak2 belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan nina.. macam2 diorg buat utk mudahkan parent ajar anak2..tula anak2 zaman skrg bukan calang2.

      Delete
  6. bagus ummi buat post camni, hasil pengalaman sendiri. Boleh jadi rujukan ibubapa lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. aamiin..betul kak ujie..dlu seblm beli ummi cari jugak orang duk review ttg grolier ni..heheh

      Delete
  7. ingtkn skrg bukak je youtube dh xyah beli buku bagaii., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula waklat.. youtube ni kadang bahaya ..takot budak2 ketagih ke ap..hehe.budak kalau lekat dgn henfon lain macam perangainy..heheh

      Delete
  8. pada sy bagus juga untuk pengalaman anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. semgat ummi dgr sahabat2 kata berbaloi beli home learning ni..hehe..tulah buat pengalamn,

      Delete
  9. Wah, terima kasih bagi review ni. Banyak kali saya di-approach oleh promoter Grolier ni. Ada a sesekali dengar, dan kebanyakannya tak layan. Rasa tak nak ambil sebab mahal dan ada komitmen bulanan tu. Lepas baca review ni, rasanya ok juga la tak ambil kot. Hehe. Salam singgah.

    ReplyDelete