Hi followers ;)

Sunday, March 22, 2020

Aktiviti bersama anak sempena Perintah Kawalan Pergerakan

Salam semua,

Hari ni hari ke-5 'stay at home' dengan anak untuk menurut perintah PM kita untuk memecahkan rantaian Covid-19.

Hari pertama dan kedua bersama dengan anak dan work from home sangat struggle.

Dari sudut positif Perintah Kawalan Pergerakan

1) mengurangkan risiko jangkitan
2) menyahut seruan kerajaan dan sultan kita 
3) menjimatkan duit
4) mengeratkan silaturrahim
5) kulit jadi putih =p
6) otak jadi kreatif
7) rajin masak =p
8) tahu perkembangan anak di sekolah
9) etc

Aktiviti yang Ummi buat

Memandangkan rumah ummi kecil sahaja aktivit adalah terhad. Jadi ummi buat aktiviti yang biasa-biasa sahaja

1) Playdough
2) Mewarna
3) Latihan pengukuhan abjad dan nombor
4) handphone (di gemari anak tapi limited time lepas settle mandi latihan semua)

Senjata yang Ummi beli sebelum berlakunya Perintah Kawalan Pergerakan




Belanja video Faiz di rumah ;)

 

Semoga semua dapat mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 31 march dan Malaysia dapat mengapuskan covid-19

Sekian semua .

9 comments:

  1. Hehe tak boleh tahan sebab kulit jadi putih. Tapi saya keluar rumah( bahagian depan rumah) untuk jemur diri sedikit.
    Jimat duit tu betul sangat. Asyik nak beli barang je dalam otak ni. Ada je rasa tak cukup.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. banyak boleh dibuat dalam tempoh berkurung ni. kena manfaatnya sebaiknya :)

    ReplyDelete
  4. Mencari Penapis Air / Water Cooler Berkualiti?

    Bio ULTRA ALKALINE pilihan Terbaik? Kenapa?
    1 - Harga jauh lebih Murah dr Jenama-jenama terkenal.
    2 - Kualiti Air setanding dgn Jenama antarabangsa.
    3 - Filter2 yg berkualiti dan mendapat Sijil HALAL JAKIM
    4 - Servis Berkala, ada Warranty & Design menarik
    5 - Pemasangan sepantas 1-2 Hari shj (Seluruh Semenanjung)
    6 - Tiada bayaran bulanan
    7 - Lebih 15 Model penapis air / water filter / master filter / water cooler dan lain2

    HARGA bermula dr RM699

    KAMI juga menjual semua jenis filter penapis air (Semua Model Termasuk Coway, cuckoo, Jik soo, hijrah, elken dan lain2) RM250 utk 4 Filter TERMASUK POSTAGE

    http://penapis-air-bioultra.blogspot.com/

    Hubungi:
    0178895990 atau whatsapp click https://wa.me/60178895990

    ReplyDelete
  5. Memang macam-macam boleh buat di rumah..

    ReplyDelete
  6. Stay safe..bagus, aktiviti meningkatkan daya fikir..merangsang minda..

    ReplyDelete
  7. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami
    ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    ReplyDelete
  8. Malaysia's top Digital Marketing service provider with proven results.
    Facebook, Instagram, Twitter Marketing, SEO, PPC Ads & more.
    Click here to visit our website.

    ReplyDelete