Hi followers ;)

Tuesday, September 29, 2020

Cara Buat Link Whatsapp

Salam semua,



Harini ummi nak share macam mana nak buat link whatsapp. Link whatsapp ni penting untuk orang yang berniaga online. Ummi pun search la macam mana nak buat. Dan jumpa perkongsian sis ni dari facebook. 

1) Copy paste link. Cuma tukar nombor handphone

http://www.wasap.my/60125******

Kalau nak trace customer untuk product apa boleh tambah ayat (nama product) dekat belakang nombor handfone

cth: http://www.wasap.my/60125******/MHB

2) Daftar http://manage.wasap.my

Cara ini kita bole hide nombor handphone.


3) Daftar sini http://www.wassap.me
Pastu ikut je step dia satu per satu. SIAP!


Sekian terima kasih

11 comments:

  1. Boleh juga terus tulis www.wasap.my/60..., tak perlu http.

    Link WA ni mmg keperluan utk yg biz online. Barulah org sng nak contact.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha a kn kak boleh dah try..tq kak ujie atas penambahan info..hehehe...lagi pendek kalau xletak http tukan..kalau x jenuh gak nak menaip,..heheh

      Delete
  2. Buat masa ini belum lagi hendak guna tapi selalu tertanya-tanya macam mana mereka buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan NA..ummi pn kadang cm wow jual online tekan tru ke wasap diorg//xpyh nak save nombor

      Delete
  3. Terbaik..Terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  4. Tq anum,dana,ati and cg badar.. hehe..sekilas ilmu utk dikongsi bersama

    ReplyDelete
  5. Good sharing.. tq nanti boleh mama refer

    ReplyDelete
  6. Sangat mudah nak buat dan memudahkan bakal pembeli juga :)

    ReplyDelete