Hi followers ;)

Friday, May 15, 2020

Kisah Topup dan Menang hadiah dari Segment Abam Kie!

Salam semua,

Selamat berpuasa untuk umat Islam sekalian. Setelah seminggu baru ada kesempatan nak menaip. 

Alhamdullillah,  beberapa minggu lalu ada join macam-macam segmen. Walaupun tiada rezeki untuk menang sesetengah segmen, tapi bilangan follower Ummi bertambah dengan join segmen-segmen kawan-kawan. Itulah kelebihan yang pasti bila kita join segment. Terima kasih kepada rakan-rakan yang menganjurkan segmen.

Menang segmen anjuran Abam Kie 
 
Segment blog Abam Kie antara yang jadi tuah Ummi sebab no penyertaan Ummi naik. Dan hadiah juga telah di terima. Terima kasih Abam Kie.  Semoga murah rezeki Abam Kie sekeluarga. 

Kisah di sebalik sebelum menang segmen Abam Kie
 
Sebenarnya sebelum dapat tahu menang segmen Abam Kie, Ummi duk pikir dua tiga kali nak langgan internet dekat phone atau tak memandangkan masih kerja dari rumah dan rumah memang ada UNIFI jadi macam rugi lah pulak nanti tak guna sangat internet henfon. Memandangkan kadang-kadang ummi keluar ke kedai susah pulak nak berwasap kalau tiada internet henfon untuk bekap. Lalu Ummi pun topup lah RM20/month untuk mobile data. Tinggallah baki kredit rm10 dalam phone.

Tak lame lepas topup mobile data, Ummi bukak blog saja nak blogwalking, Abam Kie komen dalam salah satu entri Ummi, Ummi menang GA yang di buat dan dapat hadiah topup. Alhamdulillah bertambah balik baki kredit Ummi. Begitulah cerita nya.


 Sekian terima kasih.

;)




21 comments:

  1. Rezeki lagi. Alhamdulillah. Moga menang lagi. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin terima kasih Na ;) semoga na pun dapat menang GA lagi. ;)

      Delete
  2. Tahniah ummi. Kalau dah rezeki x ke mana. Abam Kie buat segmen sbb nak tambah follower sambil mengekalkan kwn2 blogger yg sedia ada. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kash Abam Kie.. hehe. tula.. kalau buat GA sng tambah follower. Ummi pn macam ada plan nak buat GA kalau ade rezeki..inshhallah...

      Delete
    2. Buat. Nak masuk. Eh tapi asal senang syarat penyertaan. Hehe.

      Delete
    3. wah da ad nak join cm lagi semangat plak.hihih.. Inshaallah Na. sebab ada satu hadiah sponser dari husben..haha.husben plak nampak beriye bg hadiah sponser. sebab Na kite bg syarat2 senang je.hehe..

      Delete
  3. Alhamdulillah..semoga ada rezeki lagi next time..

    ReplyDelete
  4. tahniahnya menang hadiah., ;p

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah rezeki..Tahniah Ummi :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah rezeki. tahniah ummi

    ReplyDelete
  7. Wah, tahniah! Itulah rezeki, time tak tersangka tiba2 dapat rezeki yang kita aim nak. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  8. terima kasih semua.. semoga semua orang pn dimurahkan rezeki..hehe

    ReplyDelete
  9. Tahniah..rezeki bln Ramadan..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...Tahniah Ummi!

    Akak dulu masa awal2 blogging rajin join GA/segmen. Dah makin berumur ni jadi tak rajin pulak. Faktor usia kot..hehe

    ReplyDelete
  11. rezeki tak salah alamat orang kata. tahniah

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah terima kasih semua ;)

    ReplyDelete
  13. Rezeki.. Naim pun rezeki dapat gak, hehe

    ReplyDelete